Jouw verhaal imBeeld.
Instructievideo

Instructievideo

Instructievideo laten maken

Instructievideo laten maken? Dit is misschien wel de meest in aantal toegenomen vorm van bewegend beeld is de instructievideo, of in lelijk engels: ’tutorial’. Welke webwinkel, heeft geen productvideo’s? Welke softwareontwikkelaar biedt geen e-learning aan? De doe-het-zelver kijkt instructiefilmpjes. En wij ook, om de nieuwste trucs uit onze montagesoftware te halen.

Handleiding

Papieren handleidingen worden steeds beknopter en bedrijven investeren in video, omdat het nu eenmaal zo goed werkt. Eenvoudige video’s waarmee je een product of dienst uitlegt aan haar gebruikers. Je doelgroep is heel specifiek en je boodschap is simpel: ‘zo werkt het’.

Kijkdoel

De kijker kijkt je video doelgericht, pauzeert de video om een handeling zelf uit te voeren. Ze kijken verder en aan het eind hebben ze hun doel behaald.

Wil jij productvideo’s laten maken? Dat doen we in onze eigen studio.

Simpel concept
Heldere uitleg
Strak resultaat

Werwijze instructievideo

Met een instructiefilmpje wil je iets uitleggen. Of je nu gaat voor een animatie of andere mengvorm, een script is noodzakelijk. Op basis van jouw input schrijven we een script en desgewenst een storyboard. Als we een script maken, weet je qua tekst precies waar je aan toe bent. Het beeld beschrijven we.

Als we een storyboard maken, krijg je meer een visuele indruk. Het ligt onder meer aan de vorm die we kiezen of een script of storyboard het beste middel is om de verwachting af te stemmen.

Een instructiefilmpje of educatieve video maken kan op allerlei manieren. Een instructiefilmpje met animatie, maar meestal is het leuker om echte mensen echte dingen te zien doen. Live action dus, maar dan is het klein.

Animatie

Overal zie je ze: simpele poppetjes met vage kleurtjes die begeleid door een simpel deuntje. De 2D-animatie wordt heel vaak gekozen als middel om een abstract begrip stap voor stap  uit te leggen.

 

Whiteboartanimatie laten maken?

Presentatie

Een goede presentator kan iets duidelijk uitleggen. En leuk, verrassend, energiek. De presentator bepaalt voor een groot deel hoe de boodschap overkomt. Maar met alleen een goed verhaal presenteren ben je er niet. Ook de locatie, alles wat te zien is doet ertoe. Een goede presentator brengt een menselijk aspect in. Brengt de boodschap dichtbij.

Gepresenteerde video laten maken?

Een presentator vertelt, een animatie verbeeldt. In een objectvideo presenteren we en verbeelden we met handen.  De boodschap vertalen we naar voorwerpen, objecten, die ankerpunten van het verhaal laten. Op die manier combineren we een menselijk aspect met echte voorwerpen en strak geanimeerde titels en beelden. Een voice-over kan het ondersteunen.

Objectvideo laten maken?

Instructievideo laten maken?